Mehmet Göksu Admin
Kayıt tarihi : 13/11/10 Mesaj Sayısı : 150 Şehir : Kırıkhan/Hatay Doğum tarihi : 24/06/90 Yaş : 34
| Konu: İnternet Ve Ağ Teknolojileri Bölümü 20/12/2010, 17:01 | |
| İNTERNET VE AĞ TEKNOLOJİLERİ
Son çeyrek yüzyılda yaşadığımız teknolojik devrim, sadece günlük yaşamımızı etkilemekle kalmayıp ekonomik faaliyetlerle ilgili tüm alanları doğrudan etkisi altına alarak yeniden yapılandırmaya başlamıştır. Teknolojinin getirdiği bu yeni yapılanma, e-şirket, e-ticaret, e-iş ve e-devlet gibi yeni kavramlarla da bizi tanıştırmaktadır. Bu tanışmayı yalnızca teorik olarak algılamakla yetinmeyip aynı zamanda uygulamaya da geçiren kişi ve kurumlar, ekonomik anlamda verimlilik ve rekabet gücü açısından büyük yol kat edecektir. İşletmeler, daha verimli çalışabilmenin gereği olan, bilginin kullanımı ve etkileşimli çalışma ortamının sağlanabilmesi için ağ sistemlerine her geçen gün daha çok ihtiyaç duymakta ve bu teknolojilerden daha fazla yararlanmaktadır. Bu durum, doğal olarak ağ teknolojileri konusunda uzman kişilere duyulan ihtiyacın artmasına yol açmıştır. Yüksekokulumuz bu ihtiyacı tespit etmiş, gerek iş çevreleri gerekse konunun uzmanlarıyla görüşmelerde bulunmuş ve neticede okulumuzda İnternet ve Ağ Teknolojileri isimli bir program açılması uygun görülmüştür. Program uzman mezunlar yetiştirerek duyulan ihtiyaca cevap verebilme gayesi içinde olacaktır. İnternet ve ağ teknolojileri konusunda açılacak bir program, güçlü bir altyapıyla açıldığı takdirde bu gayeye hizmet edebilecektir. Yüksekokulumuz, orta ve büyük ölçekli firmalara akıllı network altyapısı sağlayan, geniş ürün ailesine sahip piyasadaki birkaç firmadan biri olan EnteraSys şirketiyle görüşmelerde bulunmuş ve okulumuza donanım altyapısı, eğitim desteği, sertifika desteği, staj desteği, mezuniyet sonrası belirli sayıda başarılı öğrenciye iş garantisi verme konularında mutabakata protokol imzalamıştır. Türkiye’de önlisans eğitimi düzeyinde İnternet ve Ağ Teknolojileri konusunda hizmet sunan herhangi bir programın mevcut olmaması nedeniyle bu program, konusunda ilk olma özelliğini taşımaktadır. Bugüne kadar bu alanda, milyonlarca doların yurt dışına akışına da sebebiyet veren özel eğitim kurumlarına kıyasla; bu program sayesinde; konusunda uzman, üniversite mezunu elemanlar iş piyasasına kazandırılmış olacak ve ülke kaynaklarının yurt içinde kalmasına katkıda bulunabileceklerdir. Teknolojik cihazları kullanmayı ve yönetmeyi bilen kaliteli elemanlar, ülkenin bu konuda dışa açılmasını sağlayacak ve dış piyasalarda da istihdam oluşturabilecektir. Ayrıca TÜBİDER’ in tespitlerine göre önümüzdeki beş yıl içerisinde bu alanda, sadece ülkemizde 50 binden fazla elemana ihtiyaç duyulacaktır. Ders içerikleri bakımından AKTS (ECTS) uygundur. Bu programa 2009-2010 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere İngilizce Hazırlık sınıfı da açılmıştır. Bu yıl programın hazırlık sınıfları için I.Öğretim 40, II. Öğretim için de 40 olmak üzere toplam 80 öğrenci alınmıştır.
Bu programımızdaki temel hedefimiz, ülkemiz gençlerinin güncel bir konuda meslek sahibi olmalarını sağlamak ve mezuniyet sonrası istihdam problemi yaşamadan iş hayatında yer almalarını temin etmektir. Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler:
|
Alan Kodu | Ön Lisans Mezuniyet Alanı
| Tercih Yapılabilecek Lisans Programları | 4291
| İnternet ve Ağ Teknolojileri | Bilgi Teknolojileri Bilgisayar Bilimleri Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği Bilgisayar-Enformatik Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Enformasyon Teknolojileri Matematik-Bilgisayar Yazılım Mühendisliği |
Bölüm Hakkında Daha Ayrıntılı Bilgi İçin; KIRIKHAN MESLEK YÜKSEKOKULU
En son Mehmet Göksu tarafından 3/10/2012, 16:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
heartlessman Yeni Üye
Kayıt tarihi : 26/11/10 Mesaj Sayısı : 10 Şehir : hatay Doğum tarihi : 26/07/88 Yaş : 36
| Konu: Geri: İnternet Ve Ağ Teknolojileri Bölümü 15/1/2011, 21:19 | |
| MESLEK LİSELERİ MEZUNLARI İÇİN BU BÖLÜM ÇOK İDEAL BİR BÖLÜM BENCE MÜHENDİSLİĞE GEÇİSİ VAR SAY-2 DEN ALAN DIŞI TERCİH OLDUGU İÇİN HERKESE ÖNERİRİM.. | |
|
Mehmet Göksu Admin
Kayıt tarihi : 13/11/10 Mesaj Sayısı : 150 Şehir : Kırıkhan/Hatay Doğum tarihi : 24/06/90 Yaş : 34
| Konu: Geri: İnternet Ve Ağ Teknolojileri Bölümü 15/1/2011, 22:06 | |
| Arkadaşa aynen katılıyorum.Ve birkaç ekleme yapmak istiyorum.Bölümün bulunduğu Kırıkhan;Yaşamın oldukça ucuz olduğu küçük,sakin bir şehirdir.Yurt ve barınma imkanları oldukça gelişmiştir,ev kiraları oldukça uygundur ve kiralar genellikle yıllık olarak alınmaktadır.Yanlız şehrin tek eksik tarafı sosyal yaşamın olmamasıdır.Ancak bölüm çok güzel ve bence herşeye değer..Arkadaşlar ben kırıkhanlıyım ve bölüme gelmeyi düşünen arkadaşlara hertürlü desteği vermeye hazırım...
| |
|
alibeyy42 Yeni Üye
Kayıt tarihi : 27/07/11 Mesaj Sayısı : 1 Şehir : Konya Doğum tarihi : 11/09/93 Yaş : 31
| Konu: Geri: İnternet Ve Ağ Teknolojileri Bölümü 3/8/2011, 10:26 | |
| teşekkurler lisede oldugu gibi bilgisayar programcılıgına dewam edecem =)) | |
|